Vergoeding behandeling boven 18 jaar: vergoeding in 2024: de praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars en brengt de sessies in rekening bij uw zorgverzekeraar. Per kalenderjaar geldt het eigen risico. Dit eigen risico kunt u gespreid betalen, hiervoor kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Boven het bedrag van het eigen risico worden de kosten vergoed. Wilt u dat de kosten niet via uw zorgverzekeraar lopen, dan kunt u dit bij aanvang melden.  

Tarieven NZA in 2024 (de Nederlandse zorgautoriteit stelt de maximale tarieven vast) : 60 minuten intake (wordt berekend als diagnostiek): 183,44 euro. 45 minuten sessie behandeling: 135,89 euro. 60 minuten behandeling: 161,46 euro.  De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Elke zorgverzekeraar vergoed een bepaald percentage van het NZA tarief. Dit verschilt per zorgverzekeraar, circa tussen de 83 procent en 96 procent van bovenstaande tarieven.

Daarnaast kunnen andere zorgprestaties in rekening worden gebracht, bijvoorbeeld uitgebreidere diagnostiek of bijvoorbeeld een email contact of overleg met derden en voor een huisbezoek wordt er reistijd in rekening gebracht.

De duur van een consult bepaalt het tarief. Er wordt in deze praktijk 45 minuten per sessie voor u in de agenda gereserveerd. Deze tijd zal in rekening worden gebracht. Voor de intake wordt er echter een 60 minuten (diagnostiek sessie) in rekening gebracht. Een zorgaanbieder mag uitgaan van de tijd die voor u in de agenda is gepland. Ook als het consult in werkelijkheid iets langer of korter duurde. Duurt een sessie rond de 60 minuten, dan word er 60 minuten gedeclareerd. Indien er diagnostiek plaats vindt of overige activiteiten: o.a .reistijd, intercollegiaal overleg, informatie verstrekken aan derden, dan wordt deze extra tijd in rekening gebracht.

Indien u de nota zelf wilt betalen (OVP zorg), zijn de kosten per behandelsessie in 2024: intake 150 euro, sessie 45 minuten: 115 euro, sessie 60 minuten: 135 euro.

NO-show tarief een gesprek dient 24 uren van te voren worden geannuleerd. Bij te late afmelding ontvangt u een nota van 45 euro, deze kosten worden niet vergoed.

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding zorgverzekeraars 2019