Vergoeding behandeling boven 18 jaar

Gesprekken  worden vergoed  vanuit de basisverzekering.  Uw huisarts zal u doorverwijzen. Er moet bij aanmelding een duidelijke DSM-5 (een classificatiesysteem van de GGZ) klacht aanwezig zijn. Te denken valt bijvoorbeeld aan een depressie of een angststoornis. Er zijn drie trajecten: Kort traject (totaal 300 minuten, circa 5 gesprekken), Middellang traject ( circa 8 gesprekken),  Intensief traject (totaal 750 minuten, maximaal 11 gesprekken). De NZA (Nederlandse Zorg Authoriteit) geeft de maximumtarieven per jaar aan In elk contract wordt bepaald welk percentage van het NZA tarief wordt  vergoed.

De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract. U kunt contact opnemen met de praktijk als u een vraag heeft over uw zorgverzekeraar.

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding zorgverzekeraars 2019

Eigen risico: houdt u wel rekening met uw eigen risico. Voor de zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder. Dat betekent dat u zelf in het begin van een nieuw kalenderjaar een eerste deel betaalt van de zorg die u ontvangt.

 

Vergoeding kinderen en jongeren tot 18 jaar

De praktijk heeft een contract met alle gemeenten van de provincie Groningen. Dit betekent dat de behandelingen van kinderen en jongeren tot 18 jaar volledig worden vergoed, mits uw gemeente de aanvraag goed keurt. De goedkeuring vindt tot op heden plaats middels een verwijsbrief van de huisarts of middels een verwijzing via het sociale team van uw gemeente.

In Drenthe wordt de kinderhulpverlening onder de 18 jaar volledig vergoed.

OVP: Indien u de nota zelf wilt betalen (OVP zorg) zijn de kosten 90 euro per sessie.

NO-show tarief:  een gesprek dient 24 uren van te voren worden geannuleerd. Het tarief van no-show bedraagt 30 euro per sessie.